200 jaar Koningshuis in één boek 'Het Koninklijk huis der Nederlanden'

Oranje naslagwerk vanaf vandaag beschikbaar

16 SEPTEMBER 2015, UTRECHT
Samenvatting
21 september vierde Nederland het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Waar nu Koning Willem-Alexander aan het hoofd van de monarchie staat, gingen drie koningen en drie koninginnen hem voor. Maar wat is er allemaal veranderd in die twee eeuwen monarchie? Historicus en koningshuiskenner Arnout van Cruyningen geeft in het herziende en geactualiseerde boek 'Het Koninklijk huis der Nederlanden' een inzicht in het leven van de Oranjes.

Hét naslagwerk voor de koningshuisliefhebber komt eraan! Het boek ‘Het Koninklijk Huis der Nederlanden’ met als ondertitel ‘De geschiedenis van het Nederlandse vorstenhuis’ is een herziende en geactualiseerde uitgave van Arnout van Cruyningens' eerdere overzichtswerk 'Het Nederlandse koningshuis (1998, 2002)'. De historicus beschouwt de levens van de vier koningen en drie koninginnen die de afgelopen twee eeuwen op de Nederlandse troon zaten.

Hierbij gaat de auteur ook in op zaken als ophef over de monarchie en functies die de Oranjes betreden, maar tevens wordt er gekeken naar andere Europese monarchieën. Daarbij bevat het rijk geïllustreerde boek ook stambomen en een tijdlijn, welke elk Oranje hoogte-, maar ook dieptepunt in perspectief plaatst. Bij het boek wordt een essay gesloten waarin de auteur een persoonlijke visie geeft op de militaire status van de Koning. 'Het Koninklijk Huis der Nederlanden' verschijnt op 16 september in paperback in Nederlandse boekhandels.

Over Arnout van Cruyningen
Arnout J.P.H. van Cruyningen werd in 1960 geboren te Kloetinge (Zeeland). Hij bezocht het Christelijk Gymnasium 'Sorghvliet' in Den Haag en studeerde Geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier volgde hij het hoofdvak 'Algemene en Vader-landse geschiedenis der Nieuwere Tijden' en was één van de bijvakken was Staats- en bestuursrecht. Als freelance historicus en redacteur publiceert drs. Arnout van Cruyningen vooral over het Huis Oranje-Nassau en andere Europese dynastieën.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)
Bij interesse in een interview met historicus en auteur Arnout van Cruyningen, het ontvangen van een recensie-exemplaar of andere aanvragen, kunt u contact opnemen met Mirte Korenhof via mirte@salonwaldorf.com.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Het Koninklijk Huis der Nederlanden

Het boek ‘Koninklijk Huis der Nederlanden’ met als ondertitel ‘De geschiedenis van het Nederlandse vorstenhuis’ is een herziende en geactualiseerde uitgave van Arnout van Cruyningens overzichtswerk Het Nederlandse koningshuis (1998, 2002). In dit allesomvattende boek verhaalt de historicus de vier koningen en drie koninginnen die de afgelopen twee eeuwen aan het hoofd van de monarchie hebben gestaan en blikt hij vooruit. Het rijk geïllustreerde, toegankelijke boek bevat tevens stambomen en een tijdlijn.